Sander Smeets nieuwe voorzitter EMM

Beste Wèssemers, beste muziekliefhebbers,

Graag stel ik mij aan jullie voor als de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem. Ik ben deze zomer verkozen en sinds september ‘vol in bedrijf’.

Waarom wordt je voorzitter, zeker in deze tijd, en wat wil je dan bereiken? Toen ik in het voorjaar werd benaderd door Tjeu Geurts, Jan Roumen en mijn vader, heb ik hier een tijdje over nagedacht. Ik heb eerder acht jaar in het bestuur van EMM gezeten, onder andere als secretaris. Je weet dus dat het tijd kost, dat er vaak veel op je af komt, en zeker als voorzitter: dat je soms ook moeilijke knopen moet doorhakken. Voor mij komt daar nog bij dat ik in Utrecht woon, dat maakt het zeker niet eenvoudiger.

Uiteindelijk ben ik er volledig achter gaan staan en dit is gelukkig ook gedragen door de hele vereniging.

In mijn studententijd heb ik in veel orkesten en ensembles gespeeld: vaak de meest prachtige programma’s met concerten in de grote zalen zoals het Concertgebouw. Maar je komt op een punt waar je een keuze moet maken. In plaats van van project naar project te springen, heb ik heel duidelijk gekozen: Eendracht Maakt Macht is mijn vereniging en Wessem blijft mijn thuisbasis!

Het verenigingsleven is voor mij de ziel van een gemeenschap. Op vaste momenten in een jaar, zoals tijdens carnaval, Dodenherdenking of Allerzielen, kom je als gemeenschap bij elkaar om samen iets te vieren of te herdenken, en ik kan mij niet voorstellen dat dit zonder muziek is. En dan zijn er natuurlijk de concerten van het orkest waar je als muzikant je helemaal kunt uitleven, de gezelligheid aan de bar iedere zondagmiddag en de familiebanden. Alles bij elkaar voor mij genoeg redenen om lid te blijven van een mooie vereniging en mij hiervoor ook in het bestuur in te zetten.

Juist in deze tijd van Corona blijkt hoe waardevol en broodnodig ons verenigingsleven is. Graag zet ik mij samen met EMM en de andere verenigingen in om te zorgen dat Wessem een bruisende gemeenschap blijft!

Hartelijke groet,

Sander Smeets

voorzitter@emmwessem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *