Terugblik op het gezamenlijke concert met Harmonie Koninging Wilhelmina uit Wamel en D-examen Len Joris

We hebben genoten!

Afgelopen zondagmiddag was het eindelijk zover: Eindelijk weer een podiumconcert. Het concert vond plaats in samenwerking met de  harmonie Koninging Wilhelmina uit Wamel (HKW) olv. Willem van Zee.
 
Onze gasten speelden voor de pauze en hadden een espressief programma in het teken van oorlog een vrede voorbereid: Ze speelden L’ Homme Armé van Christopher Marshall, gevolgd door Jan van der Roosts ‘I Shall Love But Thee’ . Sopraan en Soliste Tineke Roseboom liet daarbij het publiek  met haar prachtige stem wegdromenAls afsluiter van hun concert speelde HKW de ‘Hymn for World Peace’ van David Maslanka. 
 
Na de pauze mocht harmonie EMM  als tweede orkest het podium betreden. Na de opening (Journey through the Stratosphere) speelden we het driedelige werk ‘Danzas Fantasticas’. Daarna was het tijd voor het muzikaal hoogtepunt van de avond: Het openbare D-examen van onze euphoniumspeler Len Joris, waar we met z’n allen lang naar hebben uitgekeken. Len, onze ‘virtuoos op bariton’  voerde onder begeleiding van ‘zijn’ harmonie EMM het technisch moeilijke solo-werk ‘Pantomime’ van Philip Sparke uit. Hij wist het publiek en de jury te betoveren met een fantastisch  optreden. Dit werd door de jury beloond met een dik verdiende 9! Van harte gefeliciteerd, Len!

Als eerbetoon aan ons overleden lid en klarinettist Herman Hilkens speelden we daarna een bewerking van  Mussorgsky’s ouverture uit de opera Kovanchina.  Met ‘Armenian Dances’ (Afred Reed) sloten we het concert af.

Bekijk onderstaand enkele foto-impressies:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *