Spetterend vuurwerk bij The Bridge

De finale spetterde van het podium af. Gadegeslagen door een grote schare aandachtige toeschouwers. Zaterdag vond rond half twaalf in de avond op het grote podium aan de Maas boulevard in Wessem de apotheose plaats van de uitvoering van The Bridge. The Bridge, de jubileum compositie geschreven door Hardy Mertens ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie EMM. Uitvoerende musici waren de jubilerende harmonie zelf samen met het koor Unity en het muziek ensemble van schutterij St. Joris.  Onder leiding van de twee dirigenten Hardy Mertens en Roger Niese.

Voor de uitvoering werden door Mariëlle Schlicher de thema’s van de compositie uitgelicht. De drie ijkpunten, het leven en de levensvreugde van de Wessemse bevolking, de kerk als centrale plaats in de samenleving en de liefde als persoonlijke invulling. De dingen van het leven in het stuk werden heel opgewekt uitgespeeld en werden afgewisseld met de symfonisch aandoende bombastische klanken die de kerk verbeelden. De liefde werd zeer romantisch uitgebeeld door twee althobo’s die een jongen en een meisje symboliseren op een bedje van mooie akkoorden.

Na het slotakkoord ging aan de overkant van de Maas de show verder door het afsteken van een minuten lag durend vuurwerk verrast gadegeslagen door de musici zelf en de talrijk aanwezige toeschouwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *