Koninklijke Harmonie EMM ontvangt de Wilhelmina Sangers Cultuurprijs

Afgelopen zondag heeft Koninklijke Harmonie EMM uit Wessem de Wilhelmina Sangers Cultuurprijs t.w.v. € 5000,00 in ontvangst mogen nemen. De harmonie heeft de prijs gekregen voor de viering van haar 150-jarig jubileum waarbij zij de hele Wessemse gemeenschap betrekt.

De Wilhelmina Sangerscultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een aantal verenigingen of stichtingen die de Rooms Katholieke godsdienst en de cultuur in Limburg bevorderen en / of steun geven aan jeugdwerken. Harmonie Eendracht Maakt Macht heeft een sterke verenigingsband, die zij samen met de andere verenigingen in het dorp uitdraagt. Een en ander komt in het jubileumweekend tot uiting door de uitvoering van de jubileumcompositie The Bridge die handelt over kerk, leven en liefde. Alle culturele verenigingen in Wessem verlenen hun medewerking aan de uitvoering van dit prachtige muziekstuk.

Wilhelmina Sangers was directrice van de huishoudschool in Venray. In haar spaarzame en werkzame leven heeft zij een belangrijk kapitaal verzameld. Vlak voor haar overlijden in 1989 heeft ze een stichting opgericht die jaarlijks prijzen toekent aan verenigingen of stichtingen voor geleverde prestaties op het gebied van de doelstellingen die zij heeft geformuleerd. Het bestuur van het cultuurfonds beoordeelt welke nominaties het beste voldoen aan de criteria.

Op zaterdag 23 juni is de wereldpremière van de bijzondere jubileumcompositie The Bridge. Meer informatie over de jubileumactiviteiten vindt u op www.emm150.nl

Onderschrift bij de foto:
Namens het Cultuurfonds Limburg overhandigt deken Smeets de Wilhelmina Sangers Cultuurprijs aan Tjeu Geurts en Peter Smeets van Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *