Jubileum lenteconcert

Eendracht Maakt Macht speelt met Philipsharmonie.

Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem organiseert op zaterdag 21 april 2018 in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel een aansprekend concert met de Philipsharmonie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van eerstgenoemde. Aanvang van het concert is 19.30 uur.

Concertreeks

Het Lenteconcert is het tweede concert in een reeks van vier waarmee het 150-jarig jubileum wordt gevierd. De harmonie opende haar jubileumjaar reeds op 14 januari met een succesvol openingsconcert in een afgeladen St. Medarduskerk. Sopraan Fenna Ograjensek leverde hieraan een bijzondere bijdrage met haar warme stem en aanstekelijke charme.

Jubileumweekend

Van 22 tot en met 24 juni 2018 vindt het absolute hoogtepunt plaats met onder andere de uitvoering van het speciaal voor het jubileum gecomponeerde muziekstuk “The Bridge”. Het stuk is geschreven en wordt alleen die dag gedirigeerd door componist en eredirigent Hardy Mertens. Leven, kerk en liefde zijn de thema’s die in de muziek zijn terug te vinden. Hardy liet zich voor het schrijven van de compositie inspireren door het boek Goed Gerei van Wido Smeets, dat op 26 mei wordt gepubliceerd.

Kerstconcert

Het jubileumjaar wordt afgesloten met een Kerstconcert op 22 december.

Rijke historie

De harmonie kijkt terug op een rijke historie met vele muzikale hoogtepunten onder leiding van illustere dirigenten als de legendarische pastoor Janssen, Jean Smeets, Mathieu Smeets en later Jan Cober. Onder leiding van Hardy Mertens werd in 1995 de sprong naar de Concertdivisie gemaakt, de hoogste muziekafdeling.

Inmiddels beland in het jaar 2018 is EMM er trots op, dat nog steeds met veel enthousiasme en kundigheid de muzikale hobby op hoogstaand niveau wordt uitgeoefend. Haast uniek voor een dorp als Wessem met maar een gering inwoneraantal. Het ontlokte oud-voorzitter Sevrien Linssen bij de viering van het 100-jarig bestaan de uitspraak: “een harmonie, die het dorp siert…”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *