Opening jubileum jaar 2018

Zondag 14 januari. Het was een fantastische middag. Een heel mooi aangeklede en versierde kerk, die afgeladen vol was met luisteraars. De drumband en de harmonie hebben een geweldig concert gegeven, waarbij de bekende Limburgse sopraan Fenna Ograjensek een bijzondere rol speelde. Ze heeft met begeleiding van EMM een zestal aria ‘s gezongen, waarvan er 5 van Gershwin waren. Helga Adams speelde op sopraansaxofoon Adiós Nonino van Aster Piazolla (het bekende stuk voor bandoneon, dat tijdens de huwelijksmis van Willem Alexander en Maxima door Carel Kraayenhof werd gespeeld en waarbij Maxima een traan wegpinkte). Het harmonieorkest gaf fraaie vertolkingen van Evening Prayer and Pantomime uit de opera Hänsel und Gretel van Humperdinck en An American in Paris.

Op een gegeven moment wandelde Fenna Ograjensek na een aria door het middenpad in de kerk en schudde vele handen van het aanwezige publiek. Ze wist het publiek zo enthousiast te maken, dat na haar laatste aria nog twee keer om een toegift werd gevraagd, die uiteraard werden gespeeld en gezongen.

Na het concert was er een heel gezellige en zeer druk bezochte nazit met een hapje en een drankje in de als feestpaviljoen ingerichte en zeer fraai versierde schuur van Mw. van Gansewinkel-Verheggen. De activiteitencommissie van EMM onder leiding van Jos Richaerts had het gehele gebeuren georganiseerd, alle versieringen en de inrichting van zowel de kerk als het feestpaviljoen verzorgd en voor lekkere hapjes gezorgd.

De vele aanwezigen bij dit openingsconcert waren vol lof over zowel de uitvoeringen van de muziekwerken in de sfeervolle Medarduskerk als de gezellige en zeer goed verzorgde nazit. Kortom, een geweldige opening van het jubileumjaar van EMM.

Jan Roumen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *