Tambour-maître

Tambour-maître

Guido Salden
tambour-maître
Via de redactie

Drumband EMM is ruim 50 jaren jong.

Op zondag 28 juni 2015 vierde Drumband EMM Wessem haar 50-jarig jubileum. Deze mijlpaal werd onder andere gevierd met een slagwerktreffen op de markt. Om klokslag 13:00 werd deze concertmiddag geopend met een serenade door de Koninklijke Harmonie EMM. Voorzitter Jo Adams vertelde over de goede maar ook de minder goede tijden die de drumband in de loop van die vijftig jaar gekend heeft. Desondanks wordt door Adams met veel vertrouwen een voortvarende toekomst tegemoet gezien. Dit werd nog eens extra benadrukt door het overhandigen van het ‘grote’ cadeau beschikbaar gesteld door de harmonie.

Guido Salden nieuwe tambour-maître

Door de afgevaardigde van de Limburgse bond voor Tamboerkorpsen werd vervolgens de jubileum penning overhandigd aan de drumband. Deze penning werd in ontvangst genomen door Guido Salden, die deze middag officieel werd gepresenteerd als tambour-maître van de drumband. Op 30 april jl. stond hij voor het eerst voor zijn drumband. Voor het eerst sinds een hele reeks van vele jaren heeft de drumband weer een tambour-maître.

Jasper Cremers presenteert

De drumband EMM beet het spits af deze concert middag, gevolgd door het trommel en fluiterkorps Excelsior uit Montfort onder leiding van oud EMM drumband instructeur Paul Bouten. Slagwerkgroep St. Jan uit Leyenbroek onder leiding van Tim Aerdts was  het volgende gezelschap dat optrad. Drumband de Maasoever uit Roosteren onder leiding van oud instructeur Robert van Hooy sloot de middag af.
Al met al een zeer uiteenlopend en gevarieerd programma dat de revue passeerde.
Na afloop werd het programma voortgezet met een DJ die nog voor aantal gezellige uurtjes zorgde waarbij nog vele oude herinneringen werden opgehaald.

Publicatie 02-06-2018 door Leon Smeets